TÖBBSZÖR KÉRDÉZTÉTEK

Kinek jelenthet feltöltődést MintaMókusban szőni?

Aki kikapcsolódna kicsit a túlhajszolt mindennapjaiból, szeretne egy kis időt csak magára szánni.

Aki a hétköznapi szellemi munkája után valamit a két kezével vágyik teremteni a cérnától a szövetig.

Aki el szeretne merülni a ritmus, a színek és tapintás flow élményében.

Aki átélné, vagy újraélné a lélekkel szövés sok évezred óta ismert örömét.

Aki szeretne új praktikákkal gazdagodni,   tapasztalatot cserélni, elmélyülni.

Aki minőségi fonalakkal, kiváló  eszközökön  dolgozna, túl akár picit a saját szokott komfortzónáján is.

Hogyan működik ez az egész?

Ha szeretnél náluk szőni, kérjük jelezd a szándékod elérhetőségeink valamelyikén. Amilyen gyorsan tudunk jelentkezünk és egyeztetünk: pontosan mi a célod, mikor és melyik felvetésünkre szeretnél beülni, milyen tapasztalatod van, igényelsz-e segítséget. Majd a megbeszélt időpontban eljössz hozzánk, választásod szerint önállóan vagy segítséggel nekilátsz és a választott időintervallum lejártakor az addig elkészült szövetet levágjuk, megcsodáljuk, és alighanem rácsodálkozol milyen ügyes is vagy, ezt nem gondoltad volna. Megbeszéljünk az otthonra maradó befejező munkálatokat, a textil beavatását, rendezzük az anyagiakat, elcsomagolod a munkád, és remélhetőleg jókedvűen távozol. Esetleg elkezded tervezni a következő alkalmat.

Teljesen kezdő vagyok, jöhetek-e szőni?

Igen,  szeretettel várlak! A kéziszövésben az (is) jó, hogy az alap mozdulatok begyakorlása után már első alkalommal sikerélményt tud nyújtani.

Hány éves kortól szőhetnek  gyerekek szövőszéken?

A legelső kérdésem, ki szeretné: a szülő vagy a gyermek? Ha a gyermek, az már jó alap az induláshoz, ha a szülő szeretné jobban, akkor gyorsan lankadni fog a figyelem… Továbbiakban a válasz a gyermek fizikai adottságaitól is függ. A nagy szövőszékeken szövéshez szükséges, hogy a szövő ültében elérje lábával a lábítókat és kezével a bordahéjat. A fizikai adottságokon túl a szövés monoton alkotófolyamat, így csak olyan gyermeknek javasoljuk, akik elég eltökéltek és lelkesek, hogy 4 órát (vagy többet) szövéssel töltsenek. 10 és 14 éves kor között szövős-fonós bemutató foglalkozásokat javaslunk bevezetésként, ami során kiderülhet, gyermeknek is, szülőnek is, szeretnének-e továbblépni.

Hozhatom-e a saját fonalam?

Határozott igen a válasz. 

 

 

 

 

Miket készíthetek a MintaMókus szövödében?

 Legtöbben sálat, vállkendőt szeretnének szőni, aminek nálunk sincs akadálya. Bátorítunk azonban arra, hogy készíts más használati textíliákat, akár saját magad, akár szeretteid részére. Szövőszékeinken a teljesség igénye nélkül készülhet szövet kabátnak vagy felsőruházatnak, de táskának, vagy törölkőzőnek, konyhai és lakástextileknek, szőnyegnek, párnáknak.

Kérhetek egyedi felvetést?

Igen, a Kromski és Louet asztali szövőkeretekre kérésre egyedi felvetést is készítünk, aminek a díját egyénileg egyeztetjük.  Bevallom azonban, sokkal szívesebben tanítalak meg a felvetés készítésére, mint én csináljam meg neked.

Én is készíthetek felvetést magamnak?

IGEN, igen, igen! 🙂
Természetesen, önállóan vagy támogatással a saját elképzeléseid szerint készítheted el a felvetést. Díját a normál szövőszék bérleti idő alapján számíthatod.

Otthonra is elvihetem az asztali szövőszékeket?

Sajnos nem. Az eszközeink csak a szövödében használhatóak. Egyelőre nem is tervezzük ilyen szolgáltatás bevezetését.

Milyen feltételekkel bérelhető ki a helyszín?

Célunk, egy textiles közösségi tér megteremtése, így száraz “szöszölős” kézimunkázó baráti társaságoknak, tanfolyamokhoz a földszinti tér kibérelhető. (Sajnos nincs lehetőségünk vizes nemezes foglalkozásoknak helyet adni.) A  nagy asztalunk 220 cm hosszúságra nyitható és 90 cm széles, így tevékenységtől függően maximum 8 fő számára körbeülhető.
Bérelni az árlista szerint fél illetve egész napra lehet. A lenti terület bérlete és szövödében (galléria tér) esetlegesen közben folyó alkotómunka egymástól függetlenül, egy időben is folyhat, azok természetéből adódóan egymást nem zavarják.