GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Hogyan működik ez az egész?

Ha szeretnél náluk szőni, kérjük jelezd a szándékod elérhetőségeink valamelyikén. Amilyen gyorsan tudunk jelentkezünk és egyeztetünk: pontosan mi a célod, mikor és melyik felvetésünkre szeretnél beülni, milyen tapasztalatod van, igényelsz-e segítséget. Majd a megbeszélt időpontban eljössz hozzánk, választásod szerint önállóan vagy segítséggel nekilátsz és a választott időintervallum lejártakor az addig elkészült szövetet levágjuk, megcsodáljuk, és alighanem rácsodálkozol milyen ügyes is vagy, ezt nem gondoltad volna. Megbeszéljünk az otthonra maradó befejező munkálatokat, a textil beavatását, rendezzük az anyagiakat, elcsomagolod a munkád, és remllhetőleg jókedvűen távozol. Esetleg elkezded tervezni a következő alkalmat.

Teljesen kezdő vagyok, jöhetek-e szőni?

Igen,  ez esetben mindenképpen javasoljuk, hogy szakmai támogatott bérletet válasz. A kéziszövésben az a jó, hogy az alap mozdulatok begyakorlása után már első alkalommal sikerélményt tud nyújtani.

Hány éves kortól szőhetnek  gyerekek szövőszéken?

A válasz a gyermek fizikai adottságaitól, de talán még inkább érdeklődésétől függ. A nagy szövőszékeken szövéshez szükséges, hogy a szövő ültében elérje lábával a lábítókat, valamint kezével a bordahéjat. A fizikai adottságokon túl a szövés monoton alkotófolyamat, így csak olyan gyermeknek javasoljuk, akik elég eltökéltek és lelkesek, hogy 3 órát (vagy többet) szövéssel töltsenek. 10 és 14 éves kor között szövős-fonós bemutató foglalkozásokat javaslunk bevezetésként, ami során kiderülhet, gyermeknek is, szülőnek is, szeretnének-e továbblépni.

Hozhatom-e a saját fonalam?

A MintaMókus Szövödében alap esetben kiváló minőségű pamut alapanyagokból készülnek a felvetések, de lehetőséged van gyapjú és selyem fonalaink közül is választani. Amennyiben igényled, természetesen saját, hozott fonalaiddal is dolgozhatsz. 

Miket készíthetek a MintaMókus szövödében?

 Legtöbben sálat, vállkendőt szeretnének szőni, aminek nálunk sincs akadálya. Bátorítunk azonban arra, hogy készíts más használati textíliákat, akár saját magad, akár szeretteid részére. Szövőszékeinken a teljesség igénye nélkül készülhet szövet kabátnak vagy felsőruházatnak, de táskának, vagy törölkőzőnek, konyhai és lakástextileknek, szőnyegnek, párnáknak.

Kérhetek egyedi felvetést?

Igen, a Kromski és Asfhord asztali szövőkeretekre kérésre egyedi felvetést is készítünk, aminek a díja az árlistában megtalálható. Az Ashford felvetés díja magában foglalja a kiválasztott minta befűzését is, de egyik esetben sem tartalmazza a felvetett fonalak anyagköltségét. (aKinek ajánljátok a Árlistánk kialakításánál

Én is készíthetek felvetést magamnak?

Természetesen, önállóan vagy támogatással a saját elképzeléseid szerint készítheted el a felvetést. Díját a normál szövőszék bérleti idő alapján számíthatod.

Otthonra is ELVIHETEM az asztali szövőszékeket?

Sajnos nem. Az eszközeink csak a szövödében használhatóak. Egyelőre nem is tervezzük ilyen szolgáltatás bevezetését.

Milyen feltételekkel bérelhető ki a helyszín?

Célunk, egy textiles közösségi tér megteremtése, így száraz “szöszölős” kézimunkázó baráti társaságoknak, tanfolyamokhoz a földszinti tér kibérelhető. (Sajnos nincs lehetőségünk vizes nemezes foglalkozásoknak helyet adni.) A  nagy asztalunk 220 cm hosszúságra nyitható és 90 cm széles, így tevékenységtől függően maximum 8 fő számára körbeülhető.
Bérelni az árlista szerint fél illetve egész napra lehet. A lenti terület bérlete és szövödében (galléria tér) esetlegesen közben folyó alkotómunka egymástól függetlenül, egy időben is folyhat, azok természetéből adódóan egymást nem zavarják.

Kinek jelenthet feltöltődést MintaMókusban szőni?

Aki kikapcsolódna kicsit a túlhajszolt mindennapjaiból, szeretne egy kis időt csak magára szánni. 

Aki a hétköznapi szellemi munkája után valamit a két kezével vágyik teremteni a cérnától a szövetig. 

Aki el szeretne merülni a ritmus, a színek és tapintás flow élményében.

Aki átélné, vagy újraélné a lélekkel szövés sok évezred óta ismert örömét.

Aki szeretne új praktikákkal gazdagodni,   tapasztalatot cserélni, elmélyülni.

Aki minőségi fonalakkal, kiváló  eszközökön  dolgozna, túl akár picit a saját szokott komfortzónáján is.